Kecintaan dan Ketatan Perlu Pengorbanan

Indeks Artikel
Kecintaan dan Ketatan Perlu Pengorbanan
Dimensi Ilahiyah
Cariyos salajengipun
Kecintaan dan ketaatan
Penutup
Semua Halaman

 بسم الله الرحمن الرحيم .

اسلام عليكم ورحمة الله وبر كا ته

الله اكبر 9 x لااله الاالله والله اكبر الله اكبر ولله الحمد

الله اكبر كَبِيْرًا وَالْحَمْدُ لله كثيرًا وسُبْحَانَ اللهِ بُكْرَةَ وَّاَصِيْلا, لااله الاالله ولانَعْبُدُ الااياه مُخْلِصِيْنَ لَهُ الدين ولوْ كَرِهَ الكَا فِرُوْنَ. لااله الاالله وحده صد ق وعده ونصر عبده وَاَعَزَّجُنْدَهُ وَهَزَمَ اْلاحْزَابَ وَحْدَهُ. لااله الاالله والله اكبر الله اكبر ولله الحمد.

الحمدلله الذِى جَعَلَ هَذاَ اليَوْمَ عِيْدًا لِلْمُسْلِمِيْنَ وَجَعَلَ عِيْدَ اْلاَضْحَى وَعِبَادَةَ الحَجِّّ مِنْ شَعَائِرِ اللهِ وَاِحْيَائِهَا وَجَعَلَنَامِنَ المُتّقِيْنَ. اشهد ان لااله الاالله وحده لاشريك لهُ الّذِى اِبْتَلىَ اِبْرَاهِيْمَ خَلِيْلهُ, واشهد انّ محمّدًا عبده ورسوله. الّلهمّ صلّ وسلم وبارك على سيدِّ نا محمّدٍ وعلى اله واصحا به اجما عين. اما بعد, فيا عبادالله: اتقواالله حقّ تقوى كَمَا قال تعاللى فِ القرْان الكريم, اعدوبالله من الشّيطان الرّجيم, بسم الله الرّحمن الرّحيم , يايهاالّّذين امنواتقوا الله حقّ تقا ته ولا تمو تنّ الا وانتم مسلمون. الله اكبر ولله الحمد

Jama’ah Shalat ‘Id rahimakullah.

      Sedaya puji pangalembana mligi kagungan dalem Allah, Pangeran ingkang maha Tunggal, Ingkang Maha Mirah tur Welas Asih, Ingkang Mangerani Sedaya Alam. Kita sedaya anekseni bilih sejatosipun mboten wonten Pangeran ingkang sinembah kejawi Allah, ingkang Maha Sugeng tur Maha Mandiri. Lan kita ugi anekseni bilih Kanjeng Nabi Agung Muhammad SAW punika utusanipun Allah, Nabi lan Rasul pamungkas ingkang kautus minangka rahmat kangge saindenging jagad rat pramudita. Duh Gusti Allah Pangeran kawula, mugi Paduka tansah paring rahmat lan salam dhumateng junjungan kita Nabi Muhammad SAW, tumedhak dumateng keluarga, para Shahabat lumeberipun dhateng ummat Islam ingkang tansah anggegesang syari’at lan sunnahipun, sahengga syafaat ingkang tansah kula panjenengan sami antu-antu ing samangke wonten Yaumul Kiyamah, amiin ya rabbal ‘alamiin.

Allahu Akbar 3 x. Lailaha illallah Allahu Akbar. Allahu Akbar Walillahil-hamd.

Jama’ah Shalat Id rahimakumullah

Dinten punika sedaya ummat Islam saindenging bawana sami makempal ing papan-papan ibadah saperlu nindakaken ibadah shalat ’Iedul-Adha warsa 1430 H. kanthi gumbrenggeng maos takbir lan tahmid, muja-muji angagungaken asma dalem Allah SWT. saksampunipun shalat ‘Iedul Adha tumrapipun ingkang pinaringan rizki longgar sami nyembelih kurban ingkang dagingipun kangge para fakir miskin saha tetiyang ingkang anggadhahi hak nampi daging kurban. Sahingga ibadah ‘Iedul-Adha punika amengku kalih dimensi : dimensi Ilahiyah lan dimensi insaniyah.



LAST_UPDATED2

 

baner